Zadania zawodowe:
|
- sprzedawanie towarów – produktów nieżywnościowych i/lub żywności
o długim terminie przydatności do spożycia, na otwartej przestrzeni w miejscach do tego wyznaczonych;
- przygotowywanie stoiska sprzedażowego m.in. poprzez: przyjmowanie dostaw towarów i przygotowywanie ich do sprzedaży detalicznej: rozpakowywanie, znakowanie, eksponowanie, zabezpieczenie wyłożonych towarów przed uszkodzeniem i zniszczeniem;
- zapewnienie szybkiej i sprawnej obsługi klienta;
- przekazywanie klientom pełnej informacji o sprzedawanych towarach (cena, nazwa, producent, właściwości, termin przydatności itp.);
- przyjmowanie należności za sprzedany towar;
- przyjmowanie i rozpatrywanie reklamacji;
- obsługiwanie kasy fiskalnej i wystawianie paragonów klientom;
- porządkowanie stoiska po zakończeniu sprzedaży;
- dbanie o wizerunek stoiska;
- przestrzeganie przepisów bhp, ochrony ppoż. i ochrony środowiska wymaganych na stanowisku pracy
|